Soluţii corecte: Vasile Trofin, Zoltan Szabo, Ionel-Vasile Pit-Rada, Stefan Gatachiu, Nicu Scutaru.

 

Ionel-Vasile Pit-Rada:

Numarul minim de curse este 8.

Dupa terminarea primelor 2 etape, deci 6 curse, prima clasata poate avea 4 victorii, iar a doua clasata 2 victorii.

Daca prima clasata este planificata in etapa a 3-a in cursele 7 si 8 si ea castiga ambele curse, atunci  ea obtine 6 victorii, iar a doua clasata mai poate obtine cel mult 3 victorii pana la final, deci va avea maxim 5 victorii.

Rezolvarea in minim 8 curse depinde deci si de programul curselor, adica echipa care are 4 victorii dupa primele 6 curse, va trebui sa fie planificata in primele doua curse din etapa a 3-a, in caz contrar va trebui asteptat rezultatul si cursei a 9-a.

Astfel organizatorul poate prelungi suspansul in favoarea spectacolului.

 

Stefan Gatachiu:

O echipă se poate califica sigur dacă acumulează 6 puncte, deoarece oricare din celelalte două echipe poate acumula cel mult 5 puncte.

Dacă toate cursele se desfășoară în ordinea prezentată în enunțul problemei, atunci echipa care se poate califica în finală după un număr minim de curse (8 curse în toată competiția) este echipa UK, dacă aceasta câștigă toate cursele din primele 3 round-robin-uri și va acumula 6 puncte după desfășurarea a 8 curse în total, celelalte 4 curse nemaifiind necesar să se desfășoare.

Echipele US sau IT se pot califica înainte de desfășurarea tuturor curselor abia după cursa a 9-a (a treia cursă din round-robin 3)