Soluţii corecte:  Traian Dajma, Jean Henry Berevoescu, Ioan Scutaru, Viorel Manta, Ady Nicolae, Zoltan Szabo, Stefan Gatachiu, Emil Claudiu Man, Mihaela Voinescu, Monica Asanachescu.

 

Jean Henry Berevoescu:

Daca pornim cu 100 de procese, se adauga un proces pe minut si se executa trei procese pe minut, coada va fi goala (toate procesele executate) dupa n minute, unde n este solutia ecuatiei:

100 + n = 3n ==> 2n = 100 ==> n = 50 minute.

 

Ioan Scutaru:

Dacă la fiecare minut se adaugă un proces în stivă și se excută 3 procese, atunci   după fiecare minut stiva se micșorează cu 2 procese. Așadar stiva se va goli  după T = 100/2 = 50 min.

Raspuns:

După 50 minute se execută toate procesele din coadă.

 

Stefan Gatachiu:

Cum la fiecare minut se adaugă un proces în coadă și se execută 3 procese, rezultă că la fiecare minut numărul inițial de procese (100) se micșorează cu 2. Astfel toate procesele (cele 100 existente și cele care se adaugă) se execută în 50 de minute (și se execută în total 150 de procese).

 

Mihaela Voinescu:

Presupunand ca imediat ce apare un proces in coada, el este consumat instant daca nu mai e nici un alt proces in fata lui si daca inca nu au fost consumate 3 procese in acel minut, atunci, dupa n minute, numarul de procese in coada este:

100 + (1-3)*n = 100 -2*n

100-2*n=0 => n=50. Dupa 50 de minute coada este goala.

 

Monica Asanachescu:

La fiecare minut adaugandu-se un proces si executandu-se trei, in total se executa 2 procese. Asadar toate procesele se vor executa dupa 50 de minute.