A. Coada

Coada si stiva sunt două tipuri de structure de date des întălnite în problemele de programare. Într-o coadă, un element se adaugă de la un capăt și se se elimină din celălalt. Într-o stivă, elementele se adaugă și se elimină din același capat. Coada funcționează ca o mulțime de oameni asezată la rând pentru cumpărături, iar stiva ca o stivă de farfurii spre exemplu, în care se așează și se iau farfuriile din vârf.

Considerăm o coadă de 100 de procese. La fiecare minut, se adaugă în coadă un nou proces de executat, iar la fiecare minut se execută 3 procese. După cât timp se execută toate procesele din coadă?

Sursa: problema originala (Ruxandra F. Olimid)

Mai multe informatii: https://www.cs.cmu.edu/~adamchik/15-121/lectures/Stacks%20and%20Queues/Stacks%20and%20Queues.html

 

B. Queue

The queue and the stack are two data structures types commonly used in programming problems. In a queue, one element is added from one end and removed from the other end. In a stack, the elements are added and removed from the same end. The tail works like people sitting in a row for shopping, and the stack is like a stack of dishes for example, where you place and take plates from the top.

We consider a queue of 100 processes. Every minute, a new process to be executed is added to the queue, and every minute 3 processes are executed. How long it takes until the queue becomes empty?

Source: original puzzle (Ruxandra F. Olimid)

More information: https://www.cs.cmu.edu/~adamchik/15-121/lectures/Stacks%20and%20Queues/Stacks%20and%20Queues.html

Logheaza-te in site pentru a trimite solutii si comentarii