Soluţii corecte: Ady Nicolae, Ionel-Vasile Pit-Rada, Zoltan Szabo, Andrei Purdila, Marius Stratulat, Daniel Cristian Balanoiu, Angela Sandu, Mihaela Marghescu, Florin Maris, Viorel Manta, Aurel Ionescu, Emil Claudiu Man

 

Andrei Purdila:

4 chibrituri pare a fi numarul minim de mutari astfel:

1. De la 8-ul din oglindire, luam 2 chibrituri. Atfel 8 devin 2. Nu putem face mai eficient de atat ca sa obtinem 2. 

2. Cele 2 chibrituri luate de la 8 vor fi folosite pentru a face obtine 0 din cifrele initiale 1 si marginea stanga a lui 0. 

3. Dupa pasul 2 trebui sa luam 2 chibrituri de la cifra initiala 0 care acum nu isi mai au rostul acolo, chibrituri pe care la asezam la 2-ul initial pentru a obtine 8.

Astfel, obtinem 2018.

 

Marius Stratulat:

Mutam 2 bețișoare de la 8 între 1 și 8 pentru a forma zero, 8 devine astfel 2. Avem cifra 2, un 8 cifra 0 de 2 ori unde cele 2 cifre au 2 bețe comune și 5. Mutam bățul de sus și de jos de la al doilea 0 pentru a rămâne doar 1 și completam 5 sa devina 8. Număr de mutări este 4. 

 

Daniel Cristian Balanoiu:

De la cifra 8 din fata se iau doua bete si se pun la cifra 5 din spate. Cifra 8 se transforma in cifra 2 iar cifra 5 din spate se transforma in cifra 8. Se iau betele de deasupra si dedesubt de la cifra 0 si se translateaza unindu-se cu cifra 1.

 

Florin Maris:

solutia, presupune mutarea a 4 bete de chibrit (rosii, respectiv galbene) 

 

Emil Claudiu Man:

Mutăm 1 format din 2 bețe de chibrit după 0:

 

Din 8 mutăm 2 bețe de chibrit astfel încât din 8 va rămâne 2 iar 5 va deveni 8.