Soluţii corecte: Zoltan Sszabo şi Camelia Muşetescu.

Ambele rezolvari sunt similare:

Cei doi deţinuţi vor conveni ca cele 52 de cărţi să aibă câte un număr asociat de la 1 la 52, astfel cărţile de pe masă vor corespunde unei permutări cu 52 de elemente.

Elementele acestor permutări formează cicluri, suma lungimilor acestor cicluri este 52, iar cel mai lung ciclu este singurul care poate avea lungime mai mare decât 26, adică jumătatea lungimii totale.

În acest sens cei doi deţinuţi vor adopta următoarea strategie:

1. vor conveni ordinea cărţilor şi implicit numărul de ordine a fiecărei cărţi de joc.

2. Alice când va intra la tiranul Charlie, va verifica ciclurile permutării. În cazul în care cel mai lung ciclu depăşeşte lungimea 26, acesta se va "rupe" în două prin interschimbarea a două cărţi, astfel încât cele două cicluri mai mici să aibă lungimi mai mici sau egale cu 26.

3. Bob va intra la Tiranul Charlie, şi acesta îi va cere cartea T, Căutarea va începe cu poziţia T. Dacă această carte nu e cea căutată, atunci ea va indica o altă poziţie în şir, pe care se află următoarea carte ce va fi întoarsă de Bob. Astfel Bob treptat - treptat va întoarce cărţile ciclului care îl conţine cartea T, aceasta fiind chiar ultima carte a ciclului.

Ştiind că toate ciclurile au lungimea mai mic sau egală cu 26, se garantează că şi în cel mai rău caz căutarea se va termina cu succes.