Soluţii corecte primite de la  Zoltan Szabo, Camelia Muşetescu, Emil Claudiu Man, Aurel Ionescu, Viorel Manta.

Cristian Bălănoiu a rezolvat numai prima parte.

Toate soluţiile sunt similare cu cele date de Emil Claudiu Man şi Camelia Muşetescu:

1.     Ultima propoziție este falsă pentru că este o contradicție, dacă ar fi adevărată atunci 100 de propoziții ar fi false, inclusiv ea. Dacă prima propoziție ar fi adevărată atunci ar trebui să fie și restul 98 până la propoziția 100 despre care știm deja că e falsă, dar aceste propoziții se contrazic între ele, deci sunt false, deci avem 98+1=99 propoziții false, deci propoziția 99 este adevărată, avem exact 99 propoziții false.

2.     Ultima propoziție este falsă pentru că este o contradicție, dacă ar fi adevărată atunci cel puțin 100 de propoziții ar fi false, inclusiv ea. Deci știm că cel puțin o propoziție este falsă, adică prima propoziție este adevărată. Putem merge până la propoziția 50 care zice că sunt cel puțin 50 propoziții false (propozițiile 51-100) deci primele 50 de propoziții sunt adevărate și ultimele 50 sunt false.

Comentariu AA:

Rationamentul de sus functioneaza numai daca se accepta implicit ca o propozitie nu poate fi decat adevarata sau falsa. Pentru a observa aceasta, sa presupumem ca pe foaie este scris doar "Exact o propozitie este falsa" sau "Cel putin o propozitie este falsa".

Din oricare din ele se deduce ca "aceasta propozitie este falsa", adica paradoxul mincinosului.

Daca se considera ca o propozitie poate sa fie nici adevarata nici falsa (adica fara inteles), atunci problema nu are solutie.