Clasa a 12-a se pregateste de ora de educatie fizica. Elevii sunt fericiti, toti iau parte cu placere la orele de sport.

 

A. Mingii

Maria joaca volei. Se indreapta spre cutiile cu mingii. Exista 3 cutii, etichetate cu “Mingii rosii”, “Mingii verzi”, “Mingii rosii si verzi”. “Ah, precis iar au amestecat etichetele copiii din clasa a 9-a… ”, ofteaza Maria. Niciuna dintre cutii nu contine mingii conform cu ce scrie pe eticheta. Maria extrage o singura minge dintr-o cutie si poate spune exact cum trebuie modificate etichetele ca sa fie corecte. Cum procedeaza ea?

Sursa: Folj

Vezi comentarii
Logheaza-te in site pentru a trimite solutii si comentarii
cristianbalanoiu

Copiii din clasa 9-a au amestecat mingile din cutii sau etichetele de pe cutiile de mingi? Ceva nu este clar in aceasta problema.


ruxandra

Am schimbat enuntul pentru claritate. Elevii au schimbat etichetele (sau mingiile), dar fara sa le amestece. Adica exista in continuare o cutie in care sunt numai mingii rosii, una in care sunt numai mingii verzi si una in care sunt mingii rosii si verzi.


szabozoltan

In cutia cu mingile rosii si verzi mingile sunt colorate pe jumatate verde si pe jumatate rosie?


Pitrada
Prin expresia "mingi rosii si verzi" se va intelege ca fiecare minge este colorata si cu rosu si cu verde sau ca in cutie exista atat mingii verzi cat si mingii rosii?

ruxandra

In cutie sunt atat mingii rosii, cat si mingii verzi.