SoluĊ£ii corecte: Zoltan Szabo, Ionel-Vasile Pit-Rada, Aurel Ionescu, Vasile Trofin, Nicu Scutaru, Cristian Balanoiu.
Zoltan Szabo:
În prun au fost doua prune. Dupa ce s-a scuturat nintel, o pruna a cazut, si astfel nici în pom nici pe jos nu au mai fost "prune" ci câte o pruna.
Ionel-Vasile Pit-Rada:
In prun au fost doua prune, iar dupa scuturare în pom a ramas o singura pruna si jos la fel. Fiind doar câte o pruna nu putem folosi pluralul.
Aurel Ionescu:
Doua. Una e jos si una in prun.
Vasile Trofin:
Soluta este imediata . În prun au fost atâtea prune câte a gustat calatorul, suficiente ca sa isi dea seama casunt coapte si sunt bune de mâncat . Nu poate sa fie un numar de prune egal cu 1 fiindca este vorba ca prunul avea prune dar poate sa fie numaul de prune egal cu 2 fiindca , pentru a stabili daca prunele sunt coapte si bune de mâncat este suficient sa gusti doua prune. Prunele pe care le-a gustat i-au deschis apetitul calatorului dar scutura prunul degeaba fiindca toate prunele din prun au fost consumate ca sa isi dea seama de ce sunt bune (rezulta si din versul : Bune de mâncat chiar toate).
Nicu Scutaru:
Inainte de a scutura prunul, Dorin a vazut prune, deci in prun exista cel putin doua prune. Dupa ce Dorin scutura prunul usurel si se uita in el nu vede prune, vede o pruna, si nici pe jos nu vede prune, vede doar o pruna, asadar putem dezlega enigma: in prun au fost doua prune, una a cazut si cealalta a ramas in prun.
Cristian Balanoiu:
2 prune