SoluĊ£ii corecte: Zoltan Szabo, Ionel-Vasile Pit-Rada, Aurel Ionescu, Vasile Trofin, Nicu Scutaru, Cristian Balanoiu.

 

Zoltan Szabo:

În prun au fost doua prune. Dupa ce s-a scuturat nintel, o pruna a cazut, si astfel nici în pom nici pe jos nu au mai fost "prune" ci câte o pruna. 

 

Ionel-Vasile Pit-Rada:

In prun au fost doua prune, iar dupa scuturare în pom a ramas o singura pruna si jos la fel. Fiind doar câte o pruna nu putem folosi pluralul.

 

Aurel Ionescu:

Doua. Una e jos si una in prun.

 

Vasile Trofin:

Soluta este imediata . În prun au fost atâtea prune câte a gustat calatorul,  suficiente ca sa isi dea seama casunt coapte si sunt bune de mâncat . Nu poate sa fie un numar de prune egal cu 1 fiindca este vorba ca prunul avea prune  dar poate sa fie numaul de prune egal cu 2 fiindca , pentru a stabili daca prunele sunt coapte si bune de mâncat este suficient sa gusti doua prune. Prunele pe care le-a gustat i-au deschis apetitul calatorului dar  scutura prunul degeaba fiindca toate prunele din prun au fost consumate ca sa isi dea seama de ce sunt bune (rezulta si din versul : Bune de mâncat chiar toate).  

 

Nicu Scutaru:

Inainte de a scutura prunul, Dorin a vazut  prune, deci in prun exista cel putin doua prune. Dupa ce Dorin scutura prunul usurel si  se uita in el nu vede prune, vede o pruna, si nici pe jos nu vede prune, vede doar o pruna, asadar putem dezlega enigma:  in prun au fost doua prune, una a cazut si cealalta a ramas in prun.

 

Cristian Balanoiu:

2 prune