Am primit soluţii corecte de la Aurel Ionescu, Irina Dinu, Elena Dinu, Cristian Ciobanu,  Cristina Petrescu, Zoltan Szabo, Ady Nicolae, Ştefan Gaţachiu, Dorin Lăcătuş, Dan Florescu, Valentin Ştefan, Marius Alecsandru, Cristian Bălănoiu.

Aproape toate sunt similare cu justificarea dată de Irina Dinu:

"Albert: Nu ştiu când s-a născut Cheryl, dar ştiu că nici Bernard nu ştieai."

Aceasta afirmatie i-a dat informatia lui Bernard, care stie doar ziua, ca luna nu poate fi Mai sau Iunie. Daca el ar fi avut una dintre zilele unice: 18 si 19, si-ar fi dat seama care este luna. 

"Bernard: La început nu ştiam, dar acum ştiu când e ziua ei de naştere."

Afrimatia scoate din lista de zile 14 August si 14 Iulie pentru ca daca ar fi avut ziua 14, nu ar fi stiut luna

"Albert: Atunci e clar şi pentru mine, ştiu când e ziua ei de naştere."

Singura varianta posibila pe care amandoi ar fi stiut-o este 16 Iulie, pentru ca pentru luna August au ramas doua zile neeliminate, deci nu ar fi stiut Albert. Dar acum stie.

 Ziua de  nastere este 16 Iulie, pe care au dedus-o cei doi protagonisti.

Este şi o variantă (poate ceva mai clară) dată de Dan Florescu:

18 şi 19 sunt singurele zile care apar o singură dată în lista de 10. Dacă Bernard ar fi avut unul din aceste două numere, ar fi ştiut imediat şi luna.

Pentru că Albert spune că Bernard nu ştie, înseamnă că luna nu poate fi Mai sau Iunie (când apar 18 şi 19), deci trebuie să fie Iulie sau August.

Bernard apoi spune imediat că ştie răspunsul. Ceea ce elimină din start datele de 14 iulie şi 14 august. Dacă numărul ştiut de Bernard ar fi fost 14, încă nu avea cum să ştie luna.

Rămânem cu datele: 16 iulie, 15 august şi 17 august.

Dar pentru că Bernard spune imediat că ştie când e dată de naştere a lui Cheryl, înseamnă că numărul pe care i l-a spus este 16. Astfel, ştiind luna iulie, Albert afla şi el acum data naşterii.

Răspuns final: 16 iulie