Soluţii corecte:  Traian Dajma, Zoltan Szabo, Ionut Duda, Ady Nicolae, Stefan Gatachiu, Ioan Scutaru, Aurel Ionescu.

 

Traian Dajma:

Se poate parcurge traseul integral si fara suprapunere de segmente, incepand de exemplu din punctul de intersectie situat pe latura de jos, parcurgand traseul din interiorul dreptunghiului mare prin parcurgerea intregii lungimi a fiecarui segment existent, iesind apoi in punctul de intersectie de pe latura din dreapta a dreptunghiului mare. Din acest punct, se parcurge intreg traseul dreptunghiului mare, revenind in aceasta pozitie.

Maria raspunde "da". Justificarea este ca, traseul interior poate fi parcurs pe contururi deschise.

 

Zoltan Szabo:

Maria a putut să răspundă în mai multe feluri:

1. DA - Acest răspuns al Mariei este corect dar scurt.

2. Da, desenul se poate realiza, există mai multe soluții, si pentru toate punctele de plecare și sosire sunt aceleași, eventual se schimbă între ele. Aceste două puncte se găsesc pe chenarul dreptunghiular. Este vorba de cele două intersecții ce nu sunt în colțuri (cele de trei segmente).

    Pornind din oricare punct din aceste două, se poate desena linia frântă din interior, se ajunge în celălalt punct de pe chenar ce nu este colț de dreptunghi. Mai avem de desenat chenarul și problema este rezolvată.

2' .Prima dată se desenează chenarul și apoi, ajungând înapoi în punctul de pornire, se desenează și linia frântă din interior.

2'' .Prima dată se desenează chenarul parțial de la punctul de pornire până la punctul de sosire, apoi se desenează și linia frântă din interior, ajungând înapoi în punctul de pornire, În final se desenează și partea nedesenată a chenarului.

 

Ady Nicolae:

Punctul de plecare (1) pe linia de jos la intersectie. Mergem in sus (2), cotim dreapta (3), in jos (4), la stanga (5), in sus (6), la stanga (7), in jos (8), la dreapta (9), in sus (10), la dreapta (11), in jos (12), la stanga (13), in sus (14), la dreapta (15), in sus (16), la stanga (17), in jos (18), la dreapta (19), in sus (20=15).