Soluţii corecte: Zoltan Szabo, Ady Nicolae, Traian Dajma, Emil Claudiu Man, Alexandru Cohal, Ioan Scutaru.

 

Zoltan Szabo:

Vaporul se va întâlni chiar în momentul pornirii cu acel vapor ce a pornit la drum cu 7 zile în urmă. În mod similar peste 7 zile, când va ajunge la destinație se va întâlni cu încă un vapor care chiar atunci pleacă. În afară de aceste două vapoare care au pornit în zilele de referință -7 și 7, vaporul se va întâlni cu toate vapoarele pornite în zilele -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6. 

În timpul deplasării se întâlnește cu 13 vapoare și cu câte un vapor în cele două porturi. Deci răspunsul corect este:15 vapoare. 

 

Ady Nicolae:

In momentul cand vaporul nostru pleaca din Havre, pe drum se afla deja 6 vapoare plecate si unul care tocmai ce intra in port.

Apoi in fiecare din cele 7 zile, din New York va mai pleca cate un vapor, deci inca 7.

In ultima zi va mai fi un vapor care tocmai ce pleaca din New York in momentul cand vasul nostru intra in port.

In total, vasul nostru va intalni 15 vapoare.

 

Traian Dajma:

Vaporul nostru se intalneste cu un numar de 15 vapoare numarate exact din momentul plecarii pana exact in momentul sosirii.

In momentul plecarii, se intalneste cu vaporul care in acelasi moment soseste. Dupa aceasta, la fiecare jumatate de zi se intalneste cu inca un vapor din cauza insumarii vitezelor.

Deci exact la sfarsitul primei zile, se va intalni cu 3 vapoare (cel din momentul plecarii, cel de la jumatatea zilei si cel de la sfarsitul acestei zile)

La sfarsitul celei de-a doua zile, cu inca 2 in plus, in total 5.

Dupa 3 zile: inca doua in plus, total 7.

Dupa 4 zile: total 9.

Dupa 5 zile: total 11.

Dupa 6 zile: total 13.

In a 7-a zi, inca un vapor la jumatatea zilei si apoi inca unul la sfarsitul zilei de calatorie (amiaza) care se pregateste sa plece din port.

In total 15 vapoare.