Soluţii corecte:  Ady Nicolae, Arthur Weber, Zoltan Szabo, Ionel-Vasile Pit-Rada, Claudiu Dragan, Stefan Gatachiu, Monica Asanachescu, Camelia Musetescu, Emil Claudiu Man

 

Arthur Weber: Tragem partea din stânga a nodului prin orificiul stânga-jos al grilajului (pe unde iese firul la inelul din stânga), trecem inelul prin bucla pe care am tras-o şi tragem bucla afară prin spatele grilajului.

 

Zoltan Szabo:

Solutie 1:

Nodul deasupra inelului din mijloc este format din două coturi împletite: cotul din stânga și cotul din dreapta.

Prindem cotul din stânga și îl scoatem pe gaura din stânga. El va fi poziționat deasupra inelului din stânga. Vom muta cotul sub inel și asa îl vom scoate din gaură. Astfel nodul va dispărea, deci am reușit să-l dezlegăm.

Solutie 2:

Inelul central se mișcă dealungul sforii până când va ieși din nod, adică nodul va fi în stânga sau în dreapta inelului.

Apoi, daca nodul este în stânga, se scoate nodul prin gaura din stânga și se dezleagă.

Dacă nodul este în dreapta, se scoate prin gaura din dreapta și se dezleagă.

 

Ady Nicolae:

Notatii:

  • Bucla A, bucla B – partea din dreapta, respectiv stanga a nodului principal, situat deasupra inelului din mijloc.
  • Gaura G1, gaura G2 – gaura din coltul din stanga jos, respectiv din dreapta jos.

Se trage bucla A prin gaura G1 sau bucla B prin gaura G2. Dupa aceea trecem bucla peste inel si o reintroducem in gaura.

 

Ionel-Vasile Pit-Rada:                            

Partea de sfoara aflata in stanga inelului din mijloc si care se continua pana la inelul din dreapta, va fi trecuta prin orificiul prin care este trecuta si sfoara care este legata de inelul din stanga. Aceasta bucata de sfoara va forma un arc de bucla suficient de larg incat sa poata fi trecuta "pe deasupra" inelului din stanga. Apoi aceasta bucata se va retrage din orificiu "pe dedesubtul" inelului din stanga

Se observa ca la retragerea sforii nodul este desfacut.