Au trimis soluţii corecte: Camelia Muşetescu, Emil Claudiu Man, Leonard Moruzi, Dan Florescu, Lucian Niţă, Angela Sandu, Andrei Sorin Popovici, Claudiu Samson, Aurel Ionescu, Cristian Bălănoiu, Ady Nicolae, Alexandru Filimon, Marius Alecsandru, Ştefan Gaţachiu, Dan Florescu şi Marin (?).

Cu parţiale erori (au găsit formula dar au dat greş la calcul):  Bogdan Burlacu şi Szabo Zoltan.

 

Toate soluţiile au fost similare (am selectat pentru prezentare pe cea trimisă de Marius Alecsandru):

Din primele relatii se observa ca regula este urmatoarea : rezultatul este suma reala inmultita cu primul termen al sumei ! Asadar avem :

2+3 = 10, respectiv (2+3) x 2 = 10,

7+2 = 63, respectiv (7+2) x 7 = 63,

6+5 = 66, respectiv (6+5) x 6 = 66,

8+4 = 96, respectiv (8+4) x 8 = 96.

Asadar, operatia 9+7, dupa regula de mai sus va fi : (9+7) x 9 = 16 x 9 =  144 .